Opposite Marshiangdy hotel

(Close to Vishaly hotel), Thamel, Kathmandu,

טיפול שורש

עוד בטרם קירב הרופא אל פיו את כלי עבודתו פרץ האיש בצווחות אימים כשכולו חיוור ורועד כעלה נידף ברוח . . .

מספרים על אדם מכובד שכשהיה מגיע אל רופא השיניים היה משקשק כולו מפחד ועוד בטרם קירב הרופא אל פיו את כלי עבודתו פרץ הלה בצווחות אימים כשכולו חיוור ורועד כעלה נידף ברוח . . .

 
שמע נא ידידי, פונה אליו הרופא, הואל נא וגש אל רופא אחר, אתה פשוט מבריח ממני את כל לקוחותיי . . . הם עלולים לחשוב כי כה גרוע הטיפול אשר אני נותן עד אשר אוותר ללא כל מקור פרנסה . . .
 
יש מקרים בהם טיפול רגיל אינו מביא לידי תוצאות של ממש בפועל, מצבים אלו מחייבים העברת הילוך ושינוי כיוון אשר ראשיתו בהפסקה יזומה. הפסקת כלל התהליך מיסודו לשם הכנסת מימד חדש ובלתי שכיח אל תוך מסכת עשייה אשר לא היטיבה עד עתה עם שותפי המערכת. הדבר טוב בכל תחומי החיים ובין כותלי הבית לא פחות.
 
לא אחת מוצאים את עצמם אנשים עומדים מול מציאות חיים כשהם חשים שאין במאגר כוחותיהם וכישוריהם די הכוח לשם מתן מענה הולם אשר יביא לבלימת מהלך, או למציאות של פסק זמן בו הם יחושו בתהליך התאוששות וצבירת אנרגיה מחודשת. מהלכים רצופים המגיעים בתדירויות גבוהות גורמים להם לשחיקה הולכת וגוברת עד אשר מגיע רגע ה-אל חזור. רגע בו הם חשים כי מכאן ואילך הם עלולים לאבד חלקים ממאפייני אישיותם. למעשה הוא עלול להיות אף רגע מכונן למציאות חדשה. זהו הרגע בו על האדם להחליט מה טוב עבורו, האם הוא זה העומד לעבור שינוי כה כביר או שמא בן שיחו, זה המנסה לכפות עליו את שינוי מהלך חייו, דווקא הוא זה האמור לספק את הסחורה. הוא זה אשר צריך להפנים כי כל השינוי אמור להתבצע בו ובהתנהגויותיו.
 
כאן מגיע שלב טיפול השורש. הרופא הגן על עצמו בכך שהפנה את הלקוח החושש אל מקומות מרפא אחרים, הוא הבין כי בהמשך מתן השירות ללקוח שכזה הוא מסתכן באיבוד קהל לקוחותיו. דבר אשר יותיר אותו ללא מקור פרנסה. יש רגעים בהם חייב לבוא מפנה, רגע בו השינוי הינו כורח קיומי, בבחינת טיפול מהשורש. דהיינו לשרש כל התנהגות בלתי הולמת, כל התנהגות הגורמת לנו לחוש בסופו של יום כנטולי אנרגיה להתחיל את היום הבא ולהגיע אל מקום עבודתנו כצללים חסרי חיות המדשדשים רובוטית לאורך כל שעות היום.
 
בטיפול זה, אנו ניטול לעצמנו את זכויות ניווט המהלכים על ידי שנציב באופן הברור ביותר את גבולות המותר והאסור בכל הקשור בנו. אם אנו נשדר באופן ברור ובלתי רופס את משאלת לבנו, משאלה כה בסיסית המבקשת להותיר לנו את יכולת ההחלטה והבעת הדעה באופן שנחוש כְּבָרֵי דעת השווים בין שווים לכל דבר ועניין. בעת נטילת הגאי הניווט ננחיל לכל בן שיח כי ראשית לכל דבר אין אנו משדרים את כוונותינו מתוך התנשאות חלילה, אנו אך ורק מעוניינים להנחיל תובנה בונה, דבר אשר אמור למקם אותנו במקום הראוי לנו, לכל הפחות על פי תפיסת עולמנו, במרכז העשייה המצויה סביבנו. או אז, כשאנו נואיל לכבד את עצמנו יתחיל טיפול השורש לתת את אותותיו, או אז לכשנשתמש בתבונה במסרים אותם אנו משדרים אל הזולת, אז יגיע השלב המיוחל, שלב בו המסרים המחודשים יותאמו לכלי ההכלה שלנו.

 


יצחק ריבקין

הרב יצחק ריבקין הוא יועץ חינוכי בעל ניסיון רב, הניחן ביכולת אבחון אינטואיטיבי. מחבר הספר 'לאהוב ולחנך', ומנהל אתר חינוך נט – לאהוב ולחנך. ידיו רב לו במתן פתרונות חינוכיים בכל הקשור לחינוך.

  יש לכם שאלה אלי? לחצו כאן

מערכת האתר

השאירו תגובה