Opposite Marshiangdy hotel

(Close to Vishaly hotel), Thamel, Kathmandu,

רכס הרי אררט

הצלם מאיר אלפסי ביקר ביותר מ-50 מדינות על פני הגלובוס וקלט בעדשת מצלמתו נופים מרהיבים ורגעים מרטיטים. כעת הוא מביא צילומים מהרי אררט הממוקמים בגבול טורקיה ארמניה..

הצלם מאיר אלפסי מתעד את בתי חב"ד ברחבי בעולם ועד כה, הוא ביקר ביותר מ-50 מדינות על פני הגלובוס וקלט בעדשת מצלמתו נופים מרהיבים ורגעים מרטיטים.

לפני כשנה ביקר אלפסי בהרי אררט הממוקמים בגבול טורקיה ארמניה..

רשות הדיבור היא שלו:

"ביקרתי בהררי אררט הנמצאים בגבול טורקיה ארמניה – שם, על פי המסורת, נחה תיבת נח לאחר המבול. בהמשך ביקרתי בבית קברות העתיק בארמניה: לאחר ארבע שעות נסיעה הגענו לארגיס – כפר השוכן בעמק צר. בגדה שמנגד, בתוך יער-עד, מצוי בית הקברות המדובר. בארץ רחוקה וזרה, על רקע צוקי בזלת הנישאים לגובה מאות מטרים מעלינו, בלב יער פרא סבוך, כאשר מתחתינו נהר שוצף, פגשנו את השורות העבריות שנחקקו באבן הבזלת הקשה לפני 700 שנה".

הוא מספר כי "בית העלמין הזה היה ועודנו תעלומה. עד שהתגלה, איש לא שיער שקהילה יהודית התקיימה באתר הנידח הזה לפני שבע מאות שנה. קהילה כזאת אינה נזכרת בספרים ולא הטביעה חותם על העולם היהודי. אבל האותיות העבריות חושפות סיפור שאי אפשר להתכחש לו, סיפורה של קהילה נידחת 'מעבר להרי החושך', שהתקיימה במשך כשמונים שנה".

שיטוט בין המצבות המתגוללות בערבוביה בתוך הצמחייה העבותה, הראה על חלקן, בנוסף למידע הביוגרפי הקבוע, מופיעים גם פסוקים ומטבעות לשון מדברי חז"ל. משתמע מכך שבני הקהילה היו מושרשים במסורת היהודית ויודעי ספר. מצבה אחת הנוגעת ללב מוקדשת לילד: "צבי הנער הצדיק הכשר והנחמד", שנפטר בדמי ימיו. מצבה אחרת מוקדשת ל"נערה הבתולה המאורשה אסתר בת מיכאל יהא חלקה עם אמנו שרה". מסתבר שמצבה זו – אגב, הקדומה ביותר שנמצאה בבית העלמין – מתעדת את סיפורה הטראגי של כלה שנסתלקה מן העולם בטרם הספיקה לבוא בברית הנישואין.

באדיבות: אתר שטורעם, צילומים: מאיר אלפסי

מערכת האתר

השאירו תגובה