Opposite Marshiangdy hotel

(Close to Vishaly hotel), Thamel, Kathmandu,

עֲטֶרֶת תִּפְאֶרֶת

בימי ספירת העומר במשך 7 שבועות, נתקן בכל שבוע מידה אחת, כדי להגיע למתן תורה מזוככים. האתגר השבועי הוא ב"מידת התפארת" - מורכב מעיבוד אקטואלי ומרתק של ה'ספירות' האלוקיות לעבודה עצמית בחיי היום יום..

49 יום מאז שיצאנו ממצרים ציפינו לקבלת התורה תוך הכנה של עידון תכונותינו העצמיות לקראת יום ה-50 יום מתן תורה בהר סיני. את ההכנה עשינו על ידי ספירת העומר במשך 7 שבועות שהם 49 יום, כאשר כל שבוע מתקן את אחת המידות שלנו, כדי להגיע למתן תורה מזוככים.

גם היום אנו סופרים מידי שנה בשנה את ספירת העומר מפסח עד שבועות ומתבוננים במידותינו מתוך כוונה לשפר ולתקן את מידותינו.

מידי שבוע נעלה כאן את "האתגר השבועי בעבודת המידות". האתגר מורכב מעיבוד אקטואלי ומרתק של ה'ספירות' האלוקיות לעבודה עצמית בחיי היום יום, בעסקים ומול אתגרים, בזוגיות ובחינוך.

מוגש וערוך מאת: המרצה והסופר הרב מנדי ערד


שבוע שלישי – מידת התפארת

 *החסד שבתפארת – רחמים שמצמיחים אהבה*
לא תמיד אנחנו מודעים לטוב שסביבנו. לא נמהר להעניק לאנשים טובים סביבנו – אם אין לנו היכרות מוקדמת איתם או שאינם בני משפחה.
לאידך, לעיתים קשה לאהוב ולהעניק דוקא לבן משפחה או לחבר קהילה, במיוחד אם זרמים של תחרות וקנאה זורמים מתחת לפני השטח.
עם זאת, כאשר אותו אדם – קרוב או זר – נקלע חלילה לצרה, ממיסים הרחמים את כל חומת הקרח. זוהי מדת התפארת שמולידה ומצמיחה מעצמה חסד והענקה.
מהתפארת המבטאת פאר, יופי, גיוון ואיזון נובעים הרחמים והיא מכונה: מידת האמת.
החסד שבתפארת מניע אותנו למעשים טובים – למען הסביבה ולא לטובתנו האישית. לתרום ולשתף מהנכסים הרוחניים או הפיזיים – כדי להרבות חסדים.
חולשתה של התפארת, היא רחמים שמופנים לרחמים עצמיים. אדם עלול לחצות גבולות אדומים, מתוך גישה מוטעית של פיצוי עצמי על יום קשה או תקופה קשה שעברו עליו.
שמירה על מודעות אמיתית – מהיכן נובעים הרגשות הללו  ולהיכן הם מובילים בסופו של מסע – יסייעו להישמר ממעידות מיותרות.
🧩 *האתגר היומי: אהבה שנובעת מרחמים*
1. *מתקשים לאהוב ולהעניק?* גם אם מדובר במישהו שגורם לכם תחושה לא נעימה, עוררו בעצמכם רחמים עליו. בדיוק כפי שהייתם רוצים שבורא העולם ינהג כלפיכם.
2. *שקופים סביבכם?* שימו לב: שורשה של המילה כבוד הוא כ.ב.ד. כלומר התחושה האישית שיש לאדם משקל, נוכחות, חיוניות.
לעומת זאת לקלל – פירושו להפוך אדם לקל, חסר נוכחות ומשמעות.
חפשו את ה'שקופים' סביבכם, הודו להם, תנו להם משקל וחשיבות.
3. *מתמודדים עם ניסיון?* עצרו רגע. נהלו במחשבתכם דיאלוג אמפתי עם הנשמה שלכם. עוררו בעצמכם תחושות רחמים עליה. אמרו לעצמכם בקול: 'אני לא יכול לעשות לך את זה. לא היום'.
4. *רוצים לקבל משהו ממישהו?* בין אם מדובר בתחום החינוך או הזוגיות, חברות או עסקים – הפכו את היוצרות. חשבו מה הוא יכול לקבל מכם, פתחו את השיחה במה *הוא או היא* ירוויחו מהפגישה או היוזמה.
5. *רוצים להחמיא?* הקפידו להחמיא למי שמולכם על *התכונות שלו* ולא רק על *הכישרונות שבו*.
6. *מוצאים בעצמכם מקום פגיע, רגיש ומיוסר?* חבקו אותו. זכרו שהמקומות אליהם אתם מגיעים, הם רק כדי להעצים אתכם. חייכו וחפשו את היופי שבסיטואציה.

הרב מנחם מענדל ערד, סופר, מרצה ואיש חינוך.
לתגובות, הרצאות ויצירת קשר – 054-9194977

מערכת האתר

השאירו תגובה