Opposite Marshiangdy hotel

(Close to Vishaly hotel), Thamel, Kathmandu,

המוזיקאי שמדליק נשמות

זה מחזה שגרתי בהופעות להקת 'הלב והמעיין': מאות אנשים שאינם שומרי מצוות ממלאים את האולמות ונסחפים אחר ניגונים יהודיים שורשיים. הנשמה נדלקת והלב מתעורר. "יש לא-מעט בעלי-תשובה בזכות ההופעות", אומר נאור כרמי (43), המנגן בקונטרבס. "לפעמים הניצוץ נדלק בהופעה, לפעמים אחרי זמן".

נאור וחברי הלהקה האחרים שהצטרפו אליו אינם מחפשים 'מוזיקה עכשווית', אלא מנגנים מוזיקה שורשית. "זו המוזיקה האמיתית", הוא אומר. "הלבבות שנפתחים מוכיחים זאת פעם אחר פעם".

אריאל קירב

הוא גדל בעכו ובגיל צעיר נמשך לנגן בכלי קשת. "בעכו יש חינוך מוזיקלי חזק מאוד", הוא מספר. "חונכתי על ברכי המוזיקה". את שירותו בצה"ל עשה בלהקה צבאית. לאחר השחרור הכיר את המשורר מאיר אריאל והחל לעבוד לצידו. "דווקא הוא, אף שלא היה אדם דתי בחיצוניותו, גרם לי להתקרב ליהדות", מפתיע כרמי.

כרמי מספר כי אריאל "היה מנהל עם כל חברי הלהקה שיחות על אמונה ובורא עולם. הוא גם היה לומד איתנו מעת לעת. רק לימים נודע לנו שהוא לומד תורה בביתו וגם מתפלל. אריאל פתח לי את הראש. בזכותו גיליתי עולם יהודי עמוק. גם שאר החברים שעבדו איתנו התקרבו בזכותו".

מהפך תודעתי

הוריו של כרמי לא היו מאושרים מהתפנית שחלה בבנם. "בתחילת הדרך היו קשיים, אבל כיום הם מאושרים, כשהם רואים את החינוך לערכים של הילדים", הוא אומר. לפני כעשר שנים התקרב לחסידות חב"ד. "עומק תורת חב"ד, הניגונים החסידיים ואהבת-ישראל האמיתית – היו שילוב מנצח. הרבי מאיר את חיי ואת חיי משפחתי".

דברים ששמע מהרב יצחק גינזבורג על מעלת הניגונים החסידיים חוללו בו מהפך תודעתי. "הדברים עקרו ממני כל רצון לחשוב על מוזיקה אחרת", הוא מסביר. כך נולדה להקת 'הלב והמעיין'. היא החלה להופיע ברחבי הארץ והתגובות היו מחשמלות.

זכייה באמסטרדם

מה מושך ציבור לא-דתי לבוא להופעות של ניגונים עתיקים? "עובדה, זה פשוט עובד", אומר כרמי. הוא לא מוותר על האיכות, והצליח להצעיד את להקתו למקום הראשון בתחרות מוזיקה באמסטרדם. "התחרו בנו עשרות להקות מכל העולם, ו'ניגון התוועדות' חב"די כבש את כולם. השופטים קמו על רגליהם ומחאו כפיים בהתלהבות".

בשנים האחרונות הפיקה הלהקה חמישה תקליטים, ובהם ניגונים חסידיים ממגוון חצרות. הוא אינו מוטרד מתופעת הצריבות. "התקליטים ייעלמו מהמדפים בתוך כמה שנים. כיום הציבור מקשיב למוזיקה במחשב או בנגן. האמנים מתפרנסים מהופעות ולא ממכירת תקליטים. מוציאים תקליטים לצורך הנוכחות והקידום. אני לא מרוצה מתופעת הצריבות, אבל השלמתי איתה. השבוע צלצל אליי ילד קטן מבני-ברק ושאל אם אני מרשה לו לצרוב. עצם הבקשה ריגשה אותי".

מערכת האתר

השאירו תגובה